Over ons

Een warme tijdelijke basis

Jongeren met gedrags- en psychische problematiek: in het huidige zorgstelstel vinden ze niet de geïntegreerde aanpak die ze nodig hebben. Ze worden keer op keer doorgeplaatst en komen soms zelfs terecht in een gesloten setting…

KlinQ wil dat jeugdigen en hun ouders dit niet meer meemaken. Daarom werken we vanuit een warme tijdelijke basis toe naar een passende vervolgplek. Natuurlijk: het liefst thuis, bij het eigen gezin.

Een kleinschalige zorglocatie

Binnen onze kleinschalige zorglocatie staan de zorgvraag en veiligheid van de jeugdige en de ouders centraal. Wij luisteren en bewegen mee. Zuiver. Met een gezonde dosis lef en een eigenwijze twist. We zorgen voor optimisme én voor een huiselijke sfeer, want we vinden het belangrijk dat iedereen zich op z’n gemak voelt.

Jongeren en hun ouders komen niet meer voor dichte deuren te staan; we brengen de zorg naar het kind toe. Orthopedagogische en psychiatrische specialisten werken daarbij samen aan een specifieke zorgvraag. Zo slaan we de brug tussen wal en schip. Als aanvullende zorg nodig is, schakelen we die snel in. Ook dit traject begeleiden we.

Zorg komt naar het kind

Optimale ouderbetrokkenheid

We geloven erin dat een nauwe band met het kind en de ouders of verzorgers een positieve invloed heeft op de behandeling. Daarom gaan we voor optimale ouderbetrokkenheid, met actieve deelname en gastvrije rooming in.

Actuele wachttijden?

KlinQ doet er alles aan om geen wachttijden te hebben. Soms hebben we er (helaas) wel mee te maken.

Momenteel is de wachttijd 4 tot 6 weken. (Update 20 juni 2024)

Voor precieze wachttijden, neem contact met ons op.
Heb je vragen, neem gerust contact op met het aanmeldteam via aanmeldingen@stichtingklinq.nl of bel naar 073 – 20 60 999.

Bovenstaande wachttijden zijn gemiddelde wachttijden, gebaseerd op hoe lang cliënten de afgelopen tijd hebben gewacht. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Heb je vragen over de toegang tot zorg, de wachttijden en wat je in de tussentijd kunt doen? Neem dan contact op met het aanmeldteam via 073 – 20 60 999.